Werkwijze


Ik start iedere natuurgeneeskundige behandeling met een intake. Hierin bespreken wij uw klachten, belangrijke gebeurtenissen in uw leven en bijzondere omstandigheden. Op basis hiervan doe ik een voorstel voor één tot meerdere behandelingen en stem de inhoud hiervan met u af.

Belangrijk is dat u zich bij mij op uw gemak voelt en dat er een vertrouwensband ontstaat. Als er meerdere behandelingen volgen dan bekijken wij altijd de effecten van de voorafgaande behandeling(en) en wij bespreken samen het vervolg.

Ik maak bij mijn behandelingen gebruik van de volgende vijf natuurgerichte principes die nauw met elkaar zijn verbonden:

 1. Energie
  Het gaat hierbij om het aanvullen van een energietekort en het opheffen van eventuele energieblokkades; met andere woorden het weer in balans brengen van uw energieniveau.

  Tijdens de intake bekijken wij hoe het energiesysteem uit balans is geraakt. Op basis daarvan wordt de behandeling verder op u afgestemd. Tijdens de behandeling wordt uw aandacht naar binnen gericht en wordt u gevoelig voor wat er op energetisch niveau gebeurd.

  Om uw energieniveau te herstellen gebruik ik verschillende vormen van massage, Reiki, aura- en chakrahealing  en inzichten uit de Ayurveda. Verder maak ik gebruik van Oneness-deeksha’s. Dit is een krachtige en helende energieoverdracht die behulpzaam is bij transformatieprocessen die mogelijk gaande zijn in uw leven.
   
 2. Prikkeloverdracht
  Het lichaam communiceert door middel van prikkeloverdracht in het zenuwstelsel. Als de prikkeloverdracht is gestagneerd, dan neemt u niet volledig waar en raakt de denkwereld en gevoelswereld uit balans.

  Door gebruik te maken van verschillende vormen van massage,  Reiki en aura- en chakrahealing wordt de zenuwgeleiding gestimuleerd en wordt de balans tussen denken en voelen versterkt.
  Vaak ontstaan hierbij tintelingen in delen van het lichaam, wat ervaren wordt dat deze delen er weer helemaal bij horen.
   
 3. Drainage
  Het gaat hierbij om het stimuleren van het natuurlijke reinigingsproces waarbij stress, belastende stoffen, gedachten,  en overtuigingen die niet meer dienstbaar zijn, worden losgelaten.

  Belangrijk om uzelf te kunnen helen is dat gebeurtenissen uit het verleden een plaats krijgen en dat er tegelijkertijd ruimte ontstaat voor het nieuwe. Ik gebruik voor drainage verschillende vormen van massage, Reiki, aura- en chakrahealing.
   
 4. Voeding
  Uw innerlijke balans wordt versterkt - zowel fysiek, emotioneel als mentaal - door keuzes voor voeding die bij u past. Het gaat hierbij niet alleen om de stoffelijke voeding, wat wij eten en drinken, maar ook om de geestelijke voeding. Wat maakt je krachtig en blij en geeft innerlijke voldoening.

  Om u te helpen bij het kiezen van de juiste voeding maak ik o.a. gebruik van inzichten uit de Ayurveda en de bloedgroepen-voedingsleer. Verder ondersteunen verschillende vormen van massage bij het verbeteren van de stofwisseling en de doorbloeding van weefsels en organen.
   
 5. Psyche
  Belangrijk is dat u  signalen en symptomen herkent die wijzen op emotionele en mentale onbalans. Vervolgens gaan we op zoek naar diepere oorzaken om bewust te worden van belemmerende emoties en patronen.

  Door deze bewustwording en aanvaarding van wat heeft geleid tot de onbalans, kan daar vanuit het innerlijk genezingsproces starten.

  Om u hierbij te helpen gebruikt ik verschillende vormen van Reiki, aura- en chakrahealing en de Oneness energieoverdracht. Ook gesprekken helpen bij het bewust worden en verminderen van belemmerende gedachten en overtuigingen.
Heelhuis Artibo | Deventerweg 121 | 7203AE Zutphen | T: 06-16831652 | © Chair-man.nl webdesign